Activiteiten

20 januari

 • Huishoudelijke vergadering afdeling A31 Midden- en Noord-Limburg. Toegang uitsluitend voor afdelingsleden.
 • Voorafgaand aan de vergadering is er een nieuwjaarsetentje in Trefcentrum Aldenghoor. Aanvangstijd: 18:30 uur. Kosten: €18,55 (exclusief drank). Geef je op voor zondag 15 januari 2023 via a31@veron.nl.

24 februari

 • Thema-avond “contesten”.

  Bezoek aan PI4CC

  Contesten gaat niet alleen om het contesten zelf. Het gaat misschien nog wel meer om de spullen waarmee je contest en de kennis/vaardigheden die nodig zijn. We hebben bij PI4CC kunnen zien dat je aardig wat kennis in huis moet hebben om succesvol te contesten. Op de bijeenkomst kan je aan de hand van enkele foto’s vertellen over hoe en waarmee je contest.
  Foto’s van de shack, de antennes of andere hardware. Welke software gebruik je? Welke strategieën gebruik je? Hoe kies je de band(en) en op welk moment? Natuurlijk kan er ook hardware meegenomen worden om te laten zien.

17 maart

 • Marcel PA8MA uit Swalmen geeft een lezing over vliegtuigelektronica. Onderwerpen zoals het meten van afstanden in de lucht (DME, Distance Measuring Equipment) en het automatisch laten landen van een vliegtuig (ILS, Instrument Landing Systems) komen aan de orde.
  Marcel heeft een hele tijd gewerkt op het vliegveld in Beek als elektronicus en toen zelf metingen aan de apparatuur gedaan en afstellingen uitgevoerd.

21 april

 • Loek PE0MJX geeft een lezing over zijn zelfgebouwde antennetuner. Het gaat over de bouw van een QRO-antennetuner die in 2010 ontworpen is door Norbert Graupner (DL1SNG). De kit is uitverkocht bij Funkamateur, maar Loek heeft alle documenten en PCB’s van Norbert ontvangen, en kan daardoor met veel verstand van zaken over het project vertellen.

20 mei

16 juni

 • Wim PE1WVD komt verslag doen van de bouw van zijn efficiënte magnetischeloop-antenne voor HF. De loopantenne heeft een diameter van 2 meter en kan gebruikt worden op de 80, 40, 20, 17 en 15 meter.

15 september

 • Jean Paul Linnartz en Jac Leysen vertellen over de techniek achter de middengolfzender die zich op de High Tech Campus in Eindhoven bevindt, Radio Brainport, op 747 kHz.Op deze zender zijn 24 uur per dag programma´s te horen, in het Engels, met veel muziek, maar ook met inhoud met nadruk op nieuws, cultuur, wetenschap en technologie, gericht op de internationale gemeenschap in de Brainport-regio.

17 november

 • Theo PA3TEO geeft een lezing over computerbeveiliging. Je kunt dan denken aan onderwerpen zoals:
  • Wat is phishing?
  • Wat zijn veilige wachtwoorden en hoe beheer je die?
  • Wat is https en het slotje in de adresbalk van de browser?

15 december

 • Stuurhut SS Rotterdam

  Okko Ebens (PH2CV) en Peter van Baarle (PA3FQH) geven een lezing over PI4HAL en de SS Rotterdam.

  Behalve dat Okko voorzitter is van de VERON-PR-commissie, is hij ook betrokken bij PI4HAL. Peter is secretaris van PI4HAL, het radioamateurstation aan boord van het voormalige cruiseschip SS Rotterdam. Ook de Morse Academy bevindt zich op dat historische schip, dat tegenwoordig dienst doet als hotel en permanent is afgemeerd in de haven van Rotterdam.

 

Hopelijk gaat alles zoals gepland en zien we elkaar op een van de bijeenkomsten in Haelen!

Aanvullingen

Mocht het onverhoopt zo zijn dat een spreker verhinderd is, dan vullen we deze avond in met een andere (leerzame) onderhoudende bezigheid! Tevens zijn we steeds op zoek naar nieuwe, interessante lezingen. Heb je iets gehoord of gezien of heb je zelf een boeiend thema voor een lezing, laat het ons weten.

Plaats lezingen
Trefcentrum “Aldenghoor”
Kasteellaan 7a
6081 AN Haelen
Tel. 0475-592915
Lezingen beginnen om 20:00 uur