A31 bestaat 75 jaarJubileumjaar 2022

 

Electron 1947

Als we in de archieven duiken van de oude Electrons, vinden we in de Electron juni 1947 een klein artikeltje. Hierin  kondigt men aan dat op 6 mei een twaalftal enthousiaste radio-amateurs een oprichtingsvergadering hielden van de afdeling in Midden-Limburg. Inmiddels is deze bekend onder de naam Afdeling 31, kortweg A31. Ik zou nu kunnen schrijven: “en de rest is geschiedenis…”. Maar niets is minder waar! Onze secretaris Jan PA0SIM is inmiddels het archief in gedoken om nog wat meer weetjes van onze afdeling op te duikelen. Zo weten wij ook niet wanneer precies de afdelingen Midden- en Noord-Limburg samen zijn gegaan. Er zullen nog wel een aantal ontdekkingen gedaan worden over de geschiedenis van onze afdeling. De gevonden informatie bundelen we dan ook in een artikel die we op deze website met jullie delen.

Inmiddels worden al de eerste voorbereidingen getroffen om wat ruchtbaarheid aan dit lustrum te geven. Heb je nog ideeën of wil je wel meehelpen bij een of meerdere activiteiten, geef het even door aan de secretaris. Een klein tipje van de sluier kan ik wel al optillen, de call PI75LIM is aangevraagd. We stellen nog een procedure op zodat elk lid die wil, komend jaar deze call eens een dag, een weekend of tijdens een contest kan gebruiken.Artikel oprichtingsvergadering

Info gezocht over A31

Daarnaast zijn wij nog op zoek naar foto’s , artikelen en andere leuke weetjes die iemand over onze afdeling heeft. Ook dit kun je doorgeven aan onze secretaris. Een aantal zullen we publiceren op deze website en alles gaat natuurlijk het (digitale) archief in. Zo hebben de bestuursleden die over 25 jaar het 100-jarig jubileum gaan organiseren een schat aan documentatie om met de leden te delen.

Activiteiten jubileumjaar

  • Gebruik verenigingscall PI75LIM, lees hier voor meer info;