VERON Midden- en Noord-Limburg (A31)

Als we in de archieven duiken van het verenigingsblad Electron, dan vinden we in de Electron juni 1947 een klein artikeltje. Hierin lezen we dat op 6 mei een twaalftal enthousiaste radioamateurs een oprichtingsvergadering hielden van de VERON-afdeling Midden-Limburg. Inmiddels is deze bekend onder de naam Afdeling 31, kortweg A31.

In 2001 smolt de afdeling Noord-Limburg samen met die van  Midden-Limburg en ontstond de huidige VERON-afdeling Midden- en Noord-Limburg, A31.

Activiteiten

Op iedere derde vrijdag van de maand komen leden van de afdeling bijeen in het Trefcentrum Aldenghoor in Haelen. Op deze avonden worden vaak lezingen gegeven over een zeer gevarieerd aantal onderwerpen, meestal gerelateerd aan de radiohobby. Ook wordt soms een verkoping gehouden van overcomplete radiospulletjes.

Daarnaast worden er excursies georganiseerd. Zo bezochten afdelingsleden in 2022 het conteststation PI4CC in Hoek van Holland en in 2023 de radiotelescoop Astropeiler in Stockert (Duitsland). In april 2024 staat een bezoek aan de “bunker” in Panningen op de agenda.

Een overzicht van de geplande activiteiten vind je in de Activiteitenagenda.