19 april 2024: excursie naar de “bunker” in Panningen

Collectie historische radio’s

Op 19 april was er voor leden van VERON Midden- en Noord-Limburg (A31) een excursie naar de “bunker” in Panningen. In deze voormalige schuilkelder is tegenwoordig de Omroep P&M gevestigd. Tevens is er een verzameling historische radio- en telecomapparatuur te bezichtigen.

Ger PD0RSW is als vrijwilliger betrokken bij de “bunker” en organiseerde deze excursie voor ons. Er was gelegenheid om het museum te bezoeken, maar ook om de omroepmast, de techniek van de uitzendstraat en de radio- en televisiestudio’s te bekijken.

Lees hier een korte impressie van de excursie.

Lees meer

16 februari 2024: lezing over Jan Corver door Gidi Verheijen

Jan Corver-lezing door Gidi Verheijen

Jan Corver-lezing door Gidi Verheijen

Op vrijdag 16 februari gaf Gidi Verheijen (PA0EJM) tijdens de verenigingsavond van VERON Midden- en Noord-Limburg een boekpresentatie over het leven van de bekende radiopionier Jan Corver. Gidi PA0EJM kan deze presentatie geven als geen ander omdat hij zelf de schrijver is van het boek Jan Corver, Vader van het Radioamateurisme.

Jan Corver zorgde er onder meer voor dat in 1913 het verbod op het ontvangen van telegrafiesignalen werd opgeven. Ook leidden zijn inspanningen tot de oprichting van de NVVR, de Nederlandsche Vereeniging voor Radiotelegrafie.

Lees meer

Excursie conteststation PI4CC

PI4CC antenne park Omdat de Afdeling dit jaar het 75 jarig bestaan viert, was de gedachte om eindelijk weer eens een excursie te organiseren dit jaar meer dan ooit op het netvlies van diverse leden geprent. In het verleden was al ooit eens geopperd om excursie naar een contest-station in Goch Dld te regelen; om wat voor reden dan ook was die gedachte nooit verder gekomen dan “de brainstormtafel” in Haelen. Afgelopen voorjaar deed zich echter een mogelijkheid voor om een dergelijk uitstapje daadwerkelijk te organiseren..

Lees meer