Workshop EMC-commissie in de regio

Uitleg Theorie EMCIn november 2021 kregen we een bericht  dat de EMC-EMF commissie van de Veron een EMC cursus heeft opgezet voor max. 2 leden per afdeling. Het is de bedoeling dat de deelnemers actief de afdeling op EMC gebied gaan ondersteunen en het aanspreekpunt hiervoor zijn. De opleiding wordt verdeeld over 6 regio’s (bestaande uit de verschillende afdelingen). De 6 regio’s moeten zelf de faciliteiten organiseren (zaal, beamer, eventueel audio, koffie, etc.). De cursus wordt verzorgd op zaterdagochtend (4 uur maximaal), huidige planning is het voorjaar (apr) en het najaar (sept) 2022.

Onze secretaris Jan PA0SIM heeft de rol op zich genomen van coördinator voor onze regio. Daar onze afdeling 75 jaar bestaat, hebben we ook de zaal, koffie en natuurlijk Limburgse vlaai voor onze rekening genomen. Zaterdag 18 juni was het zo ver. 12 Zendamateurs uit de regio en 2 docenten kwamen bij elkaar bij Trefcentrum Aldenghoor in Haelen.

Deelnemers

A22 (Zuid-Limburg) en A31 (Midden- en Noord-Limburg) waren beide met 4 amateurs aanwezig. A36 (Oss) en A53 (Helmond) beide met 2. Docenten: Ernst Schrama PA1EJO en Antoon Steenbakkers  PA0AST hadden ook de weg naar het zuiden gevonden!

De cursus

Na een korte kennismaking gingen we aan de slag. Ondersteund met vele praktijk gevallen en video’s van verschillende stoorbronnen werd ons duidelijk gemaakt over welke storing dat het ging, hoe te herkennen en eventueel op te sporen. De storing verhelpen is natuurlijk weer een ander hoofdstuk. Er was veel gelegenheid voor interactie waardoor er leuke discussies ontstonden. De cursus werd afgerond met een praktijk voorbeeld en na 4 uur gingen we allemaal weer wat wijzer huiswaarts.

MeetapparatuurDemonstratie